T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Ülkemiz, uzun sahil şeridi, yaygın iç sular ve akarsular nedeniyle önemli ölçüde balıkçılık kaynaklarına sahiptir. Ülkemiz su ürünleri açısından hem ithal eden, hem de ihraç eden bir ülke konumundadır. Avrupa Birliği Ülkelerine İhracatını yaptığımız tek hayvansal ürün balıktır. Bu sebeple balık avcılığı ve yetiştiriciliği ülkemiz ekonomisine katkısı son derece önem arz etmektedir.
İlçemizde balıkçılık; denizde ve iç sularda faaliyet gösteren iki adet su ürünleri kooperatifimize kayıtlı bulunan balıkçılarımız tarafından yapılır. İç sularımızda avcılık ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Akgöl ve Simenit Gölleri’nde yapılır. Denizdeki avcılık ise Sancaklı ve Yalı Mahallemizde bulunan balıkçılarımız tarafından yapılır. İlimiz sınırları içerisindeki beş adet karaya çıkış noktasından bir tanesi ilçemizde bulunmaktadır.
Terme ilçemiz avcılık potansiyelinden önemli bir pay ile ülke ekonomimize katkı sağlamaktadır. Karadeniz özelliklerinden dolayı balık çeşitliliği açısından zengin bir deniz değildir. Ama lezzet açısından ülkemizin en lezzetli balıklarına ev sahipliği yapmaktadır. İlçemizde denizde çok çeşitli avcılık yöntemleriyle farklı balıklar avlanmaktadır. Bu yapılan avcılıkların başında orta su trolü, dip trolü, gırgır, algarna ve uzatma ağlarıyla avcılıklar gelmektedir. Orta Su Trolü ve gırgır avcılığında suyun orta kısmında bulunan istavrit, hamsi, palamut, çaça, tirsi, çinekop gibi balıklar avlanırken dip trolü avcılığında suyun dip kısmında bulunan mezgit, barbun ve kalkan gibi balıklar avlanır. Algarna ile yapılan avcılık ta ise ilçe ekonomimiz açısından önem arz eden deniz salyangozu avcılığı yapılmaktadır. Avlandıktan sonra tamamı ihraç edilen bir üründür. Yine sayıları az da olsa uzatma ağlarla avcılık yapan küçük balıkçılarımız da vardır.
Ülke genelinde bulunan balık çiftliklerindeki balıkların beslenmesinde kullanılan yemlerin en büyük katkı maddesi balık yağı balık unu gibi balıktan elde edilen ürünlerdir. Bu ürünlerde kullanılan balıkların başında hamsi ve çaça balığı gelmektedir. Bu balıklarımızda ilçemizde yoğun olarak avlanmaktadır.
İlçemizde her yıl ortalama 10.000 ton Su ürünleri avcılığı yapılmaktadır. Bu avcılığın %25-30’unu hamsi, % 40-45’ini Çaça Balığı, % 10-15’ini Deniz Salyangozu avcılığı geriye kalanını ise diğer deniz ürünleri oluşturmaktadır. Hamsinin yoğun olarak avlandığı dönemlerde Türkiye’nin her yerinden ilçemize avcılık yapmak için tekneler gelmektedir. Açıkçası ilçemiz Su ürünleri avcılığı açısından ele aldığımızda ülkemizde sayılı ilçeler arasında yer almaktadır.